Кулинарни рецепти » Пилешки бутчета с наденички и боб

 Пилешки бутчета с наденички и боб

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг пилешки бутчета
• 150 г пикантни наденички
• 250 г бял боб
• 400 г белени домати от консерва
• 1 глава лук
• 1-2 скилидки чесън
• 2-3 с.л. зехтин
• 2-3 с.л. брашно
• 300 мл пилешки бульон
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме зрелия фасул за 1 нощ в студена вода, след което го сваряваме.

Овалваме пилешките бутчета в смес от брашното, черен пипер и сол и ги запържваме от всички страни в сгорещената мазнина. Изваждаме бутчетата и в същата мазнина запържваме ситно нарязаните лук и чесън.

Добавяме наденичките, нарязани на парченца, и пържим още 2-3 мин. После сипваме бульона и нарязаните домати, връщаме бутчетата, подправяме с черен пипер и сол на вкус, захлупваме и задушаваме 15-20 мин на тих огън.

Накрая сипваме отцедения боб и задушаваме още 5-6 мин. Поръсваме готовото ястие със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Зимен миш-маш

Продукти: • 8 печени чушки от консерва • 5-6 белени домата от консерва • 5-6 яйца • 100 г настъргано или натрошено сирене • 1-2 с.л. олио • 1 връзка магданоз • черен пипер, сол ...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало