20.11.2019 година
1564339898.swf
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  1451  |   0  
Пикантни пилешки крилца
/Унгария/
Продукти: (за 4 порции)

• 700-800 г пилешки крилца
• 1 голяма глава лук
• 1 ч.л. с връх лют червен пипер
• 1 равна ч.л. сладък червен пипер
• 150 г пушени гърди
• 3-4 скилидки чесън
• 1-2 ч.л.брашно
• 2-3 с.л. течна сметана
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме гърдите много ситно и ги пържим в сух тиган. Щом се позапържат и пуснат мазнина, прибавяме ситно нарязаните лук и чесън и ги разбъркваме с лютия пипер. Сипваме 2 с.л. вода и задушаваме, докато поомекнат.

Прибавяме крилцата, разрязани на две и ги позапържваме. Наливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме, захлупваме и задушаваме на умерен огън.

Отделно размиваме брашното в сметаната и заливаме с тази смес омекналите крилца. Разпределяме ястието в чиниите за сервиране и поръсваме със запържения сладък пипер.
07.09.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2019