17.10.2018 година
Я
стия с птици » Ястия в тенджера
  2653  |   0  
Пиле, задушено на пара
Продукти: (за 4 порции)

• 1 пиле
• 60 г краве масло
• 1 корен от пащърнак
• 1 корен от магданоз
• 1 парче целина
• 1 морков
• 300 г домати
• 2 с.л. нишесте
• 1/2 к.ч. бяло вино
• 1 дафинов лист
• бахар, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме корените на кубчета и ги изсипваме в тенджера под налягане. Прибавяме нарязаните домати, маслото, виното и подправките. Наливаме 1 к.ч. вода, слагаме металната решетка и върху решетката слагаме пилето.

Затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска намаляме огъня и задушаваме 35 мин.

Изваждаме пилето и го нарязваме на порции, които разпределяме в чиниите за сервиране. Прецеждаме соса, без да пасираме зеленчука. Прибавяме нишестето към соса, кипваме на огъня и варим 2-3 мин, след което заливаме пилешките порции.
02.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2018