Кулинарни рецепти » Свински пържоли с лук

 Свински пържоли с лук

Продукти:

• 4 пържоли
• 2-3 глави лук
• 1 ч.ч. бира
• 1 к.ч. олио
• черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Начукваме пържолите и ги натриваме с черен пипер и сол. Изпържваме ги леко от двете страни в сгорещеното олио. Изваждаме пържолите и в същата мазнина пържим ситно нарязания лук, докато стане златист.

Нареждаме пържолите в тавичка, а около тях разстиламе лука. Наливаме бирата, която трябва да покрие пържолите, и печем около 1 час в умерено загрята фурна.

Автор: Магдалена Калоянова

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Панирано кисело мляко

Продукти: • 400 г добре отцедено кисело мляко • 2-3 яйца за панировката • галета • шарена сол • олио за пържене Начин на приготвяне: Отцеденото кисело мляко нарязваме на кубче...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Начало