Кулинарни рецепти » Мелничарска кавърма

 Мелничарска кавърма

Продукти:

• 750 г крехко свинско месо
• 4-5 стръка праз
• 250 г телешки черен дроб
• 250 г пресни малки печурки
• 1/2 ч.ч. червено вино
• 1/2 ч.ч. топла вода
• 1 ч.л. вегета
• 1,5 ч.л. сол
• 4 с.л. свинска мас
• 1/2 ч.л. чубрица
• 4-5 люти чушлета от туршия
• 2 с.л. ситно нарязан магданоз
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, черния дроб - на ивички, праза - на кръгчета. Запържваме месото в мазнината на умерен огън 4-5 мин, като бъркаме непрекъснато. Добавяме праза и бъркаме още 4-5 минути.

Слагаме гъбите и дроба, бъркаме 2-3 мин, наливаме виното и водата и добавяме подправките. Оставяме кавърмата да къкри 15 мин, после я разпределяме в глинени гювечета, като във всяко слагаме по 1 люто чушле от туршия и ги запичаме в умерена фурна за около 30 минути.

Автор: Жечка Василева

Представяме Ви:

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Картофена торта

Продукти: • 800 г картофи • 250 г гъби • 1 глава лук • 1-2 скилидки чесън • 6 яйца • 150 г сирене • 1 малка кофичка сметана • черен пипер, сол Начин на приготвяне: Обелва...

Ободряваща чорба

Тази чорба е еликсир в първата сутрин на Новата година. Продукти: • 300 г кайма (смес) • 1 л зелев сок и 1 л вода • 1-2 стръка праз (бялата част) • прясно смлян черен пипер • 3-4 с...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Начало