Кулинарни рецепти » Говеждо касапски гювеч

 Говеждо касапски гювеч

Продукти:

• 750 г по-тлъсто говеждо месо
• 4-5 глави лук
• 2-3 домата
• 2-4 чушки
• 2-3 картофа
• 100 г зелен фасул
• 100 г краве масло
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 с.л. брашно
• 1-2 щипки сода бикарбонат
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 дафинов лист
• джоджен, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки и го сваряваме в леко подсолена вода. Когато поомекне, го изваждаме и го прехвърляме в глинен гювеч.

Нарязваме зеленчуците и последователно ги запържваме в сгорещената мазнина, след което ги прехвърляме в гювеча. Слагаме подправките (без магданоза) и наливаме от бульона, в който е вряло месото, докато покрие продуктите.

Захлупваме и печем в умерена фурна. Заливаме готовия гювеч с яйцата, разбити с киселото мляко, содата и брашното. Връщаме го във фурната, за да се запече заливката, и след това го поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: Елена Стоянова

Представяме Ви:

Суфле от шунка и гъби

Продукти: • 200 г шунка • 10 сварени гъби • 100 г краве масло • 100 г брашно • 500 мл прясно мляко • 5 яйца • 100 г настърган кашкавал • черен пипер • сол Начин на приготвян...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Начало