Кулинарни рецепти » Свински флейки в гювечета

 Свински флейки в гювечета

Продукти:

• 1 кг свинско месо
• 150 г гъби
• 4 глави лук
• 3-4 стерилизирани краставички
• 1 к.ч. брашно
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.ч. бяло вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 ч.л. червен пипер
• 6 с.л. настърган кашкавал
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на флейки, които начукваме и натриваме с черен пипер и сол. Овалваме ги в брашното и ги изпържваме от двете страни в половината от олиото.

В останалото олио запържваме последователно ситно нарязания лук, нарязаните на ивички гъби и нарязаните на кубчета краставички.

Разпределяме изпържените флейки в 6 глинени гювечета, а върху тях разстиламе по малко от зеленчуковата смес. Прибавяме доматеното пюре, размито в 1 к.ч. топла вода, поръсваме със сол, черен и червен пипер и наливаме виното.

Поръсваме отгоре настъргания кашкавал и запичаме във фурната, без да захлупваме гювечетата.

Автор: Радка Бойчева

Представяме Ви:

Кьопоолу от чушки и сирене

Продукти: • 1 кг чушки • 1 ч.ч. настъргано сирене • 4-5 скилидки чесън • 3-4 с.л. олио • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушките, обелваме ги, почистваме ги от семките и ги п...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало