Кулинарни рецепти » Телешко в гювечета

 Телешко в гювечета

Продукти:

• 1 кг обезкостено телешко месо
• 1 ч.ч. олио
• 1 ч.л. доматено пюре
• 500 г картофи
• 250 г арпаджик
• 1 глава чесън
• 3-4 домата
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. стрита чубрица
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на хапки, които запържваме в половината от олиото, докато се зачервят. Прибавяме доматеното пюре, размито в малко вода, ситно нарязания чесън, обелените и настъргани домати, дафиновия лист, чубрицата и червения пипер. Наливаме топла вода, която да покрие продуктите, и посоляваме. Захлупваме и задушаваме половин час на умерен огън.

После разпределяме сместа в 6 глинени гювечета, като по желание слагаме по 1 люто чушле. Печем четвърт час в умерена фурна.

Отделно задушаваме в останалото олио почистения арпаджик и нарязаните картофи. Щом поомекнат, ги разпределяме по гювечетата и допичаме още десетина минути. Поръсваме готовите гювечета със ситно нарязан магданоз.

Автор: Виолета Драгова

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Начало