Кулинарни рецепти » Свинско филе с кисели краставички

 Свинско филе с кисели краставички

Продукти:

• 1,250 г свинско филе
• 200 г кисели краставички
• 200 г лук
• 100 г червени чушки
• 100 г кашкавал
• 250 г сметана
• 50 г брашно
• 50 г масло
• 2-3 с. л. олио
• сол, кимион

Начин на приготвяне:

Филето почистваме от ципите и нарязваме на продълговати ивици, които посоляваме, овалваме в брашно и изпържваме в сгорещеното олио.

Лука нарязваме на ситно и слагаме в сгорещено масло да се задушава. Киселите краставички и чушките нарязваме на ситно и прибавяме към лука. След като зеленчуците омекнат, отстраняваме от огъня и прибавяме изпърженото месо и кимиона.

Разбъркваме сметаната с останалото брашно и добавяме към сместа. Оформяме в тавичка на купчинки, поръсваме с настъргания кашкавал и запичаме в умерена фурна.

Автор: Галина Илиева

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Панирани свински котлети

Продукти: • 4 котлета • 2 яйца • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. счукан сухар • 1 к.ч. олио • черен пипер • сол • 1 лимон Начин на приготвяне: Начукваме котлетите и ги натриваме с...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало