Кулинарни рецепти » Телешко с праз и оцет

 Телешко с праз и оцет
(Япония)

Продукти:

• 200 г телешки бут
• 2 с.л. саке (или сухо бяло вино)
• 2 ч.л. соев сос
• половин праз (бялата част)

За заливката:

• 2 с.л. оцет
• 2 ч.л. соев сос
• 2 ч.л. подсладено саке за готвене (или десертно бяло вино)
• 1 ч.л. семена от сусам

Начин на приготвяне:

Сплескваме телешкото месо и го поръсваме със саке (бяло вино) и соев сос. Слагаме го в тавичка и печем, докато покафенее, след което го нарязваме на хапки.

Нарязваме праза на тънки реснички, дълги около 4 см. Смесваме продуктите за заливката.

Слагаме месото в купичка за сервиране, поръсваме отгоре праза и заливаме с приготвената смес.

Автор: Румяна Пенева

Представяме Ви:

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Картофени топчици с кашкавал

Продукти: • 4 големи картофа • 1 к.ч. брашно • 1 к.ч. настърган кашкавал • 1 жълтък • половин пакетче краве масло • сол Начин на приготвяне: Сваряваме, обелваме и пасираме ка...

Начало