Кулинарни рецепти » Мусака със зелен фасул

 Мусака със зелен фасул

Продукти:

• 500 г кайма (смес)
• 500 г зелен фасул
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 2 моркова
• 6 домата
• 1 с.л. брашно
• 2 яйца
• 1 к.ч. прясно мляко
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещеното олио. Щом стане златист, прибавяме, настърганите моркови, каймата и 2 обелените и настъргани домати. Посоляваме, поръсваме с черен пипер и задушаваме десетина минути на умерен огън.

Оделно нарязваме боба и го задушаваме в малко количество леко подсолена вода. Щом поомекне, отцеждаме и го смесваме с каймата. Разбъркваме и изсипваме в намаслена тавичка. Отгоре нареждаме останалите домати, нарязани на кръгчета.

Наливаме 1 пръст топла вода и печем в умерена фурна. Накрая заливаме със смес от разбитите яйца, млякото и брашното и запичаме, докато мусаката хване червеникава коричка.

Автор: Антоанета Стефанова

Представяме Ви:

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Начало