27.10.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с месо » Ястия на фурна
  2123  |   0  
Агнешка плешка, пълнена с ябълки
(Германия)
Продукти:

• 2 кг обезкостена агнешка плешка
• 3 с.л. зехтин
• 2 ябълки
• 200 г смлени орехови ядки
• 1 глава лук
• 1 с.л. краве масло
• 3 с.л. счукан сухар
• 1 ч.л. мащерка
• магданоз, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в маслото. Обелваме ябълките, нарязваме ги на дребни кубчета и ги смесваме с натрошения сухар, смлените орехи, наситнения магданоз, мащерката и лимоновия сок. Подправяме с черен пипер и сол на вкус.

Оформяме от месото правоъгълно парче и го натриваме с черен пипер и сол. Разпределяме плънката върху месото и го навиваме на руло, което завързваме с конец и намазваме със зехтина. Слагаме рулото в намаслена тавичка и печем 1 час във фурна, загрята до 200°С.
29.03.2012 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020