Кулинарни рецепти » Свински рулца с ориз и грозде

 Свински рулца с ориз и грозде

Продукти:

• 4 парчета свинско филе по 150 г
• 1 ч. л. смлян черен пипер
• 1 ч.л. сух босилек
• 1ч.л. горчица
• 4 резенчета пушен бекон
• 2 с. л. ориз
• 4 картофа
• 1 глава броколи
• 500 г десертно бяло грозде
• 2 скилидки чесън
• 1 к.ч. олио
• 2 с. л. сметана
• 2 с. л. бяло вино
• 1 ч. л. нишесте
• сол

Начин на приготвяне:

Оформяме парчетата филе на правоъгълни парчета с дебелина 1 см. Поръсваме ги с черен пипер, босилек и ги намазваме с горчица.

Сваряваме ориза, прибавяме към него 1/3 от гроздето, нарязано на колелца, леко препържения бекон, малко от броколите. Посоляваме и разбъркваме.

Получената плънка разпределяме върху филетата и ги навиваме на стегнати рула. Завързваме ги с конец и ги подреждаме в намаслена тавичка. Намазваме ги отгоре с олио и ги покриваме с фолио. Печем ги в силна фурна 30 минути, след това ги откриваме, намазваме ги още веднъж с олио и отново ги запичаме, докато получат кафеникава коричка.

Сваряваме картофите, разрязваме ги на половинки и ги подправяме на вкус. Останалите гроздови зърна също разполовяваме. Накъсваме броколите на розички и ги задушаваме в 4 с. л. вода, 1 с. л. олио, чесъна и сол. С картофите, гроздовите зърна и броколите гарнираме рулата.

Приготвяме сос, като разбиваме нишестето с 1 ч. ч. студена вода и го слагаме на котлона да кипне. Прибавяме сметаната, виното и подправяме на вкус. Варим 3-4 минути и още докато е горещ, изливаме соса върху рулата.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Рагу със спагети

Продукти: • 500 г спагети • 300 г свинско месо • 3 домата • 1 зелена чушка • 1 голяма глава лук • 5 скилидки чесън • 50 г настърган кашкавал • 1 дафинов лист • 100 мл сухо бяло в...

Пържоли по сръбски

Продукти: • 4 свински пържоли • 1 к.ч. галета • 1 скилидка чесън • 1 с.л. олио • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Смесваме галетата ...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало