Кулинарни рецепти » Гювечета по овчарски

 Гювечета по овчарски

Продукти:

• 500 г кайма
• 150 г сирене
• 50 г кашкавал
• 4-5 домата
• 2 двойни шепи киселец
• 1 връзка пресен лук
• 2 к.ч. олио
• 4 яйца
• 4 люти чушлета
• чубрица, черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

В загрятото олио задушаваме при непрекъснато бъркане ситно нарязания лук, добавяме ситно нарязания киселец, каймата и нарязаните домати. Посоляваме и подправяме с черния пипер и чубрицата.

Разпределяме сместа в 4 гювечета, поръсваме с натрошено сирене и заливаме със соса от разбитите яйца и настъргания кашкавал. Запичаме във фурна и преди поднасяне поръсваме с наситнен магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Карамел Му

Продукти: • 1 пакетче краве масло • 2 ч.ч. захар • 250 мл прясно мляко Начин на приготвяне: Разтопяваме маслото на тих огън и прибавяме захарта, като непрекъснато бъркаме. Когато с...

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Килифаревски краставички

Продукти: (за 1 буркан) • 500 г корнишони • 1-2 зърна бахар • 6-7 зърна черен пипер • 1/4 дафинов лист • 2-3 филийки лук • 3-4 скилидки чесън • съцветия копър • 1 равна ч.л. синапен...

Домашен козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 1 кубче мая • 7 яйца • 300 мл прясно мляко • 300 г захар • 1щипка сол • 150 г краве масло • настъргана кора от 1 лимон • 1 ванилия • 1 ч.ч. стафиди ...

Начало