Кулинарни рецепти » Татарско руло с гъби

 Татарско руло с гъби

Продукти: (за 6 порции)

• 500 г кайма
• 400 г гъби
• 150 г кашкавал
• 2 средно големи картофа
• половин пакетче краве масло
• 1 яйце
• 1 малка глава лук
• сол, черен пипер и магданоз

Начин на приготвяне:

Приготвяме смес за кюфтета от каймата, яйцето, настърганите картофи, 2/3 от кашкавала, ситно нарязан магданоз, сол и черне пипер. Намазняваме правоъгълна тавичка с маргарин и разпределяме каймата оформена на руло.

Добре измитите и почистени гъби нареждаме от двете страни на рулото, поръсваме с черен пипер и сол, слагаме бучици масло и разпределяме останалия кашкавал. Печем до зачервяване в предварително загрята до 200°С фурна.

Автор: Тодорка Денева

Представяме Ви:

Картофено руло с пиперки

Продукти: • 1 кг картофи • 700-800 г сурови червени пиперки • 5 яйца • 3 с.л. брашно • 4 с.л. олио • 4 с.л. натрошено сирене • 1 с.л. доматено пюре • 3 глави лук • 1 бучка /колко...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало