Кулинарни рецепти » Тюрлю гювеч

 Тюрлю гювеч

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг телешко или шилешко месо с костите
• 4 глави лук
• 1 к.ч. олио
• 2 патладжана
• 2 тиквички
• 200 г зелен фасул
• 2 домата
• 200 г бамя
• 4 чушки
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• 1/2 ч.л. червен пипер
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обелваме патладжана, нарязваме го на кубчета, посоляваме го и го оставяме да се отцеди от горчивия сок. Изчистваме фасула и го попарваме във вряща подсолена вода. Обелваме тиквичките и ги нарязваме на кубчета.

Почистваме месото и го измиваме. Нарязваме го на порции и го запържваме в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязаните лук и чушки и задушаваме на слаб огън. Когато зеленчуците поомекнат, прибавяме обелените и ситно нарязани домати и заливаме с 2 ч.ч. гореща вода.

Изсипваме сместа в голям пръстен съд. Прибавяме нарязаните патладжани, тиквички и зелен фасул. Слагаме бамята цяла. Посоляваме, поръсваме с черен и червен пипер, захлупваме съда и печем около 1 час и 30 мин в умерена фурна. След като извадим от фурната, поръсваме със ситно нарязаните магданоз и джоджен.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мариновани люти чушки

Продукти: • 3 кг люти чушки • 2 кг узрели домати • 600 мл оцет • 300 г захар • 300 г сол • 600 мл олио • 2-3 дафинови листа Начин на приготвяне: Най-подходящи за този вид т...

Спаначник

Продукти: • 200 г брашно + 2 с.л. брашно за поръсване • 1 к.ч. вода • 100 г сирене • половин пакетче краве масло • 2 с.л. олио • 1 1/2 ч.л. оцет • 300 г спанак • 4 яйца /2 за тесто...

Нещо като ябълков пай

Продукти: • 4-5 ябълки (в зависимост от големината им може да са по-малко или повече) • 2 яйца • 1 водна чаша захар • 1 водна чаша брашно • 1 пакетче бакплувер • 3/4 водна чаша кисе...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Начало