Кулинарни рецепти » Тракийски сарми

 Тракийски сарми

Продукти:

• 500 г кайма /смес/
• 1 пакет готови фини кори
• 2 стръка праз /или 1 връзка пресен лук/
• 3 домата
• 2 к.ч. олио
• червен и черен пипер
• чубрица, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме на дребно лука и задушаваме в 3/4 от мазнината и 1 с.л. вода. Като омекне, прибавяме каймата и задушаваме, докато се изпари влагата. Сипваме нарязаните на кубчета домати, подправяме с червен и черен пипер, чубрица и сол на вкус и разпределяме върху нарязаните на 6 парчета тестени кори.

Корите с плънката навиваме на рулца като сарми, нареждаме ги в тава с малко мазнина и печем в умерена фурна. Заливаме изпечените сарми със загрята до кипене вода, в която сме прибавили останалата мазнина и малко сол, похлупваме и държим на топло, докато сармите се задушат и поемат течността.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Туршия 60 ЧУШКИ

Продукти: • 60 месести червени чушки • 1 кг моркови • 1 кг целина • 1 кг карфиол • 200 захар • 250 мл оцет • 250 мл олио • 125 г сол • 20 аспирина Начин на приготвяне: ...

Кюфтета от черен дроб и картофи

Продукти: • 1 телешки черен дроб • 2-3 картофа • 1 глава лук • 2 яйца • галета • магданоз • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Прекарваме дроба...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Начало