Кулинарни рецепти » Свинско филе по тиролски

 Свинско филе по тиролски
/Австрия/

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг свинско филе
• 1 лимон
• 3-4 с.л. олио
• 400-500 г разбита сметана
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Начукваме филето с дървено чукче до изтъняване. Натриваме го с черен пипер и го посоляваме. Слагаме по него тук там лимонови резенчета, на които сме обелили кората.

Увиваме го в намаслено алуминиево фолио /или в намаслена пергаментова хартия/, слагаме го в обилно намаслена тавичка и печем в предварително загрята умерена фурна. Когато месото омекне, отстраняваме фолиото, заливаме с разбитата сметана и запичаме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Брюкселско зеле с моркови

Продукти: • 500 г брюкселско зеле • 200 г моркови • 1/4 ч.ч. настъргани домати • 1 глава лук • 1/2 връзка копър • 2 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 1 с.л. захар • 1 ч.л. черен пип...

Начало