Кулинарни рецепти » Мусака Едно към десет

 Мусака Едно към десет

Продукти: (за 3 порции)

• 100 г овнешко месо
• 1 кг картофи
• 1-2 ч.ч. месен бульон
• сол, черен пипер

За масленото тесо:

• 100 г брашно
• 50 г краве масло
• 1 яйце
• сол


Омесваме маслено тесто от брашното, яйцето, маслото и малко сол и го оставяме да отлежи 30 мин.

Нарязваме месото на мънички парченца и го слагаме в плитка тава заедно с обелените и нарязани на кубчета картофи. Заливаме със силен месен бульон така, че картофите да са почти покрити. Подправяме със сол и черен пипер на вкус и отгоре оформяме “капак “ от масленото тесто.

Печем мусаката в слаба фурна 1 час и 30 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Бисквитено руло с натрошени целувки

Продукти: • 100 г натрошени бисквити • 100 г краве масло • 1 ч.ч. пудра захар • 2 с.л. какао • 1 ч.ч. смлени орехови ядки • 3 натрошени целувки • 1 с.л. ром Начин на приготвяне:...

Калоферски сладки

Продукти: • 500 г брашно • 4 яйца • 150 г краве масло • 150 г захар • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка счукан кардамон • 1 щипка счукан карамфил • настърганата кора от 1 лимон • 1 щипк...

Начало