Кулинарни рецепти » Задушени хапки по манастирски

 Задушени хапки по манастирски

Продукти: (за 6-8 порции)

• 1,2 кг шарено свинско месо
• 5-6 моркова
• половин глава целина заедно с листата
• 2 глави лук
• 1-2 ябълки
• 5-6 гъби
• 1-2 с.л. къпини
• 1 с.л. лимонов сок
• 2 ч.ч. вино
• 1 ч.л. доматено пюре
• 1 стрък праз с част от листата
• 10-15 малки лукчета
• 2 корена от магданоз
• 1 дафинов лист
• 1-2 с.л. брашно
• черен и червен пипер
• джоджен, сол
• мазнина за пържене

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции, посоляваме и го пържим няколко минути под похлупак в сгорещената мазнина. Прибавяме ситно нарязания лук и продължаваме да пържим. След още четвърт част прибавяме почистените и ситно нарязани моркови, целина, магданозени корени, ябълки и лук. Прибавяме също така къпините.

Заливаме с 1 ч.ч. топла вода и задушаваме 20-30 мин на силен огън. След това прибавяме лукчетата, гъбите, доматеното пюре, лимоновия сок, половината вино, джоджена, черния и червения пипер и сол на вкус.

Захлупваме, замазваме капака с тесто и печем 30 мин в умерена фурна. Накрая прибавяме останалото вино и брашното, размито в малко студена вода, кипваме ястието и след 5-6 мин го отстраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Ямболски соленки

Продукти: • 200 г мас или масло • 75 г настърган кашкавал • 10 с.л. брашно • 2 с.л. мляко • 1 щипка сол • черен пипер • малко мляко за намазване Начин на приготвяне: Замесв...

Концентрат от червени домати

Продукти: • 3 кг по-меки домати • 3 равни ч.л. сол • 6 равни ч.л. захар Начин на приготвяне: Измиваме доматите, подсушаваме ги, нарязваме на четвъртинки и слагаме в емайлиран съд б...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Начало