27.10.2020 година
1564339898.swf
Я
стия с месо » Ястия на фурна
  2411  |   0  
Агнешки барде-кебап
Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг агнешко месо
• 250 г лук
• 1 пакетче краве масло
• 1,5 к.ч. бяло вино
• 1 препълнена с.л. брашно
• 2 люти чушки, магданоз
• чубрица, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Обезкостяваме месото и го почистваме от ципи и сухожилия. Измиваме го със студена вода, подсушаваме и го нарязваме на малки парченца. Прибавяме към месото ситно нарязаните лук, магданоз, чубрица и джоджен. Поръсваме със сол и черен пипер.

Разбъркваме добре сместа и я слагаме в глинено гърне /барде/ заедно с маслото, лютите чушки и брашното. Заливаме с виното и 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и замазваме капака с тесто. Задушаваме ястието 2 часа в умерена фурна.
01.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020