Кулинарни рецепти » Агнешка капама

 Агнешка капама

Продукти: (за 4 порции)

• 800 г по-тлъсто агнешко месо
• 2 връзки зелен лук
• 2 връзки зелен чесън
• 1,5 к.ч. олио
• 1 с.л. брашно
• 1 с.л. червен пипер
• магданоз, джоджен
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме месото на порции и го слагаме в тенджерата. Прибавяме ситно нарязаните лук и чесън, 3 с.л. наситнен магданоз и 1 с.л. наситнен джоджен. Подправяме с червения пипер, черен пипер и сол на вкус.

Сипваме мазнината и 1 ч.ч. топла вода, захлупваме и варим на тих огън. Малко преди да свалим от огъня, прибавяме брашното, размито със студена вода.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Питка в гювече

Продукти: (за 4 питки) • 2 ч.ч. брашно • 1 ч.ч. кисело мляко • 1 ч.ч. сирене • 1 ч.л. сода • 1 ч.л. сол • 100 г масло Начин на приготвяне: В дълбока купа смесваме пресятото ...

Точен тиквеник

Продукти: • 200 г брашно • 100 мл олио • 100 мл вода • 500 г тиква • 100 г орехови ядки • 150 г захар • половин пакетче канела • 1 щипка сол Начин на приготвяне: От брашн...

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Къдрава баница

Продукти: • 400 г кори за баница • 150-200 г сирене • 4 яйца • 300 мл газирана вода • 100 мл олио • 3-4 с.л. захар Начин на приготвяне: В намаслена тавичка слагаме две кори, к...

Начало