17.11.2018 година
Я
стия с месо » Ястия на тиган
  43  |   0  
Телешки рулца с моцарела
Продукти:

• 8 малки много тънки шницела (по 80 г)
• 3 с.л. зехтин
• 4 парчета шунка
• 2 скилидки чесън
• 150 г моцарела
• 2 ч.л. нарязан розмарин
• 2 ч.л. мащерка
• 16 листчета градински чай
• 2 с.л. краве масло
• смлян черен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Измиваме шницелите, подсушаваме ги и ги намазваме с 2 с.л. зехтин. Начукваме ги леко и подправяме със сол и черен пипер.

Разполовяваме парчетата шунка, а моцарелата нарязваме на тънки сламки. Слагаме върху шницелите шунка, моцарела, смачкан чесън, подправки и по 2 листчета градински чай. Завиваме ги на рулца, които закрепваме с клечки за зъби.

Загряваме маслото и останалия зехтин и пържим рулцата 8-10 мин от всички страни.

Изваждаме ги, а в останалия сок можем да добавим 40 мл бяло вино, 100 мл бульон и леко да го сварим. После да прибавим 100 мл сметана и да кипнем.
28.10.2018 г. / Петя Даскалова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2018