Кулинарни рецепти » Зрял фасул с ориз и маслини

 Зрял фасул с ориз и маслини

Продукти: (за 5-6 порции)

• 1 ч.ч. зрял фасул
• 1 ч.ч. ориз
• 1 глава лук
• 1 с.л. доматено пюре
• 4 с.л. олио
• 15-20 маслини
• ситно нарязан магданоз
• сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Изкиснатия 1 нощ фасул сваряваме до полуготовност в чиста вода. Отцеждаме го. Прибавяме наситнения лук и размитото в малко вода доматено пюре.

Загряваме олиото и пържим до прозрачност изчистения, изплакнат в няколко топли води и подсушен ориз. Прибавяме маслините и готвим още 3-4 мин.

Смесваме ориза и боба, подправяме със сол и черен пипер, прехвърляме ги в плитка тавичка, наливаме 2 ч.ч. топла вода и печем, докато оризът съвсем набъбне, а бобът хубаво омекне.

Изключваме фурната и наръсваме с магданоз.

Автор: Елеонора Владимирова

Представяме Ви:

Пилешка дроб сарма

Продукти: • 300 г дробчета със сърчица • 300 г воденички • 1,5 ч.ч. ориз • 1 връзка зелен лук (1 глава стар лук или 1 стрък праз) • 2 яйца • 3-4 с.л. олио • 1-2 с.л. брашно • 1/2...

Пастицио

Продукти: • 500 г макарони • 1 кг кайма • 3 белтъка • 300 г кашкавал • 1 к.ч. зехтин • 1 глава лук • 500 мл доматен сок • риган • черен пипер • сол За соса: • 8 с.л....

Пиле по персийски

Продукти: • 500 г обезкостено пилешко месо • 6 с.л. царевично брашно • 2 с.л. пшенично брашно • 1 ч.ч. пилешки бульон • 1 лимон За соса: • 50 г захар • 1 щипка сол • 2 ч.л...

Сладки с извара

Продукти: • 50 г брашно • 300 г орехи или фъстъци • 250 г захар • 200 г извара • 50 г сметана • 1 ванилия • 50 г пудра захар • 1 яйце • малко краве масло или друга мазнина Н...

Начало