Кулинарни рецепти » Зеленчуков рататуй

 Зеленчуков рататуй

Продукти: (за 4 порции)

• 2-3 тиквички
• 1-2 патладжана
• 4-5 червени домата
• 2 глави лук
• 2-3 скилидки чесън
• 100 мл олио
• магданоз, сол, черен пипер

Начин на приготвяне:

Нарязваме на ситно лука и чесъна и ги запържваме в предварително сгорещеното олио. Прибавяме остърганите и нарязани на кубчета тиквички и продължаваме пърженето.

След това добавяме и нарязаните на кубчета патладжани, които предварително сме посолили и отцедили от горчивия сок. Накрая слагаме и обелените и нарязани на ситно домати.

Пържим още 5 мин, доливаме 1 ч.ч. топла вода, посоляваме и поръсваме с черен пипер и нарязан на ситно магданоз. Захлупваме и задушаваме на тих огън около 1 час, докато зеленчуците омекнат.

Ако е необходимо, доливаме по малко гореща вода. Сервираме ястието студено.

Автор: София Ковачева

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Спаначени кюфтета

Продукти: • 1 кг спанак • 1 к.ч. ориз • 4 с.л. настърган кашкавал • 2 яйца • 4 с.л. галета • 3 с.л. брашно • 1 к.ч. олио • сол Начин на приготвяне: Нарязваме изчистения и...

Пестил от сини сливи

Начин на приготвяне: Избираме добре узрели сливи, измиваме ги и отстраняваме костилките. Заливаме ги с малко избистрена пепелива вода и слагаме да се варят, като непрекъснато бъркаме, докато не п...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Начало