Кулинарни рецепти » Задушен зелен лук

 Задушен зелен лук
(Гърция)

Продукти: (за 4 порции)

• 1 кг зелен лук
• 2 с.л. зехтин
• сокът от 2 лимона
• 1 резен целина
• 1 дафинов лист
• 5-6 зърна черен пипер
• 1 щипка мащерка
• 1 щипка кориандър
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на парченца по 1 см. Настъргваме целината на едро ренде. Смесваме я с лука и прибавяме зехтина, лимоновия сок и подправките. Наливаме малко вряла вода и задушаваме до омекване.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашна сливенска лютеница

Продукти: • 5 кг червена капия • 4 кг червени домати • 1 кг картофи • 1 кг моркови • 600 г лук • 200 г чесън • 800 мл олио • 200 г захар • 80 г сол • 1 връзка магданоз Нач...

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Кроканови пасти

Продукти: • 150 г брашно • 300 г кристална захар • 7 яйца • 3 жълтъка • 150 г счукани орехи • 150 г краве масло • 75 г пудра захар • 1 ванилия Начин на приготвяне: Разбив...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Начало