Кулинарни рецепти » Зрял фасул с гъби и кашкавал

 Зрял фасул с гъби и кашкавал

Продукти:

• 1 ч.ч. червен фасул
• 400 г гъби (сварени или стерилизирани)
• 1 глава лук
• 1 ч.ч. настърган кашкавал
• 4 с.л. соев сос
• 3-4 с.л. олио
• 1 ч.ч. гъбен бульон
• 1 дафинов лист
• копър, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме боба в студена вода за 1 нощ. На другия ден го измиваме и варим, докато омекне. После го отцеждаме.

Нарязваме лука на ситно и го запържваме в сгорещената мазнина. Щом поомекне прибавяме отцедените и нарязани на филийки гъби, фасула и дафиновия лист. Посоляваме и заливаме с горещия бульон и соевия сос. Захлупваме и задушаваме 15-20 мин на тих огън.

Отстраняваме готовото ястие от огъня, поръсваме обилно с копър и кашкавал и захлупваме отново. Изчакваме 5-6 мин, за да се разтопи кашкавала, и след това поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Брюкселска супа с гъби

Продукти: (за 4 порции) • 500 г гъби • 2 с.л. краве масло • 1 глава лук • 1 с.л. брашно • 1 л месен бульон • 1 к.ч. сметана • 2 твърдо сварени яйца • 1 с.л. ситно нарязан магданоз ...

Тиквеник с ябълки

Продукти: • 400 г готови кори • 1 кг тиква • 2 средно големи ябълки • 1 ч.ч. захар • 100 г стафиди • 100 г смлени орехови ядки • 5-6 с.л. олио • 1 ч.л. канела • г краве масло ...

Лангиди

Продукти: • 1 ч.ч. брашно • 2-3 яйца • 1 и 1/2 к.ч. прясно мляко • половин пакетче краве масло • 1/2 ч.л. сода бикарбонат • 1 щипка сол Начин на приготвяне: Разбиваме яйцата,...

Руло с локум

Продукти: • 3 яйца • 8 с.л. захар • 3 с.л. олио • 1/2 к. ч. вода • 1 бакпулвер • 8 с.л. брашно • 1 кутия локум • 1 шепа счукани орехови ядки Начин на приготвяне: Разбива...

Начало