Кулинарни рецепти » Триеница каша

 Триеница каша

Продукти: (за 4 порции)

• 1 л вода
• 1 к.ч. брашно
• 1 к.ч. трохи от хляб
• 1 глава лук
• 2 с.л. олио
• 1 ч.л. червен пипер
• сол

Начин на приготвяне:

Кипваме водата на огъня и при непрекъснато бъркане постепенно сипваме брашното, като внимаваме да не стане на бучки. Варим десетина минути, посоляваме и отстраняваме от огъня.

Отделно задушаваме ситно нарязания лук в олиото и малко вода. Щом поомекне, зачервяваме с пипера и сипваме в кашата. Поръсваме хлебните трохи, разбъркваме и разпределяме в чиниите за сервиране.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Лучник с пиле

Продукти: • 1 пиле (около 1 кг) • 500 г брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 6 глави лук • 100 г ориз • 1 връзка копър • 3 стръка чубрица • 1 с.л. червен пипер • 100 мл олио • сол...

Руски краставички

Продукти: • 5 кг корнишони • 1 пакетче черен пипер на зърна • стръкове сух копър • 2-3 по-едри глави чесън За маринатата: • на 700 мл вода - 1 пълна с.л. сол • на всеки буркан...

Начало