Кулинарни рецепти » Картофена яхния с ориз

 Картофена яхния с ориз

Продукти: (за 5 порции)

• 1 кг картофи
• 3 глави лук
• 1 с.л. доматено пюре или 2 домата
• 1/2 ч.ч. ориз
• 1 ч.л. червен пипер
• 5-6 с.л. олио
• 1/2 китка магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме и нарязваме ситно лука. Задушаваме го до златисто в олио и малко вода. Поръсваме с червения пипер, прибавяме доматеното пюре и заливаме с гореща вода.

След кипването на водата, пускаме почистените, измити и нарязани на кръгчета картофи и ориза. Посоляваме и варим на тих огън.

След сваляне от огъня, поръсваме ястието със ситно нарязания магданоз.

Автор: Снежана Кънева

Представяме Ви:

Кръчмарска туршия

Продукти: • 2 глави карфиол • 5 кг червени чушки (камби) • 2 кг моркови • 4 кг зеле • 500 г сол • 500 г захар • 500 мл олио • 1,5 л оцет Начин на приготвяне: Измиваме, по...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Банички със стафиди

Начин на приготвяне: Сваряваме 2 с. л. тъмни стафиди и 2 с. л. портокалови корички в 100 мл ром за 3 минути. Оставяме ги да киснат 20 минути в същия съд. Затопляме на котлона около 3 минути...

Козуначени соленки

Продукти: • 500 г козуначено тесто • 1 яйце • 1 к.ч. настърган кашкавал Начин на приготвяне: Разочваме козуначеното тесто на кора с дебелина около 5 мм. С помощта на винена ч...

Начало