Кулинарни рецепти » Сарми с праз

 Сарми с праз

Продукти: (за 4 порции)

• 12-14 големи зелеви листа
• 2-3 стръка праз
• 1 к.ч. олио
• 1 непълна ч.ч. ориз
• черен пипер

Начин на приготвяне:

Задушаваме в сгорещеното олио нарязания на тънки колелца праз, без да слагаме сол. Когато празът омекне, прибавяме ориза и наливаме 1 ч.ч. зелев сок. Захлупваме и задушаваме, докато оризът набъбне, след което поръсваме с черен пипер. Оставяме сместа да изстине.

Изрязваме дебелите жилки от зелевите листа, разпределяме върху тях изстиналата смес и завиваме сарми.

Слагаме на дъното на тенджера чиния, обърната с дъното нагоре, и върху нея нареждаме плътно сармите и ги заливаме с равни части вода и зелев сок. Варим на тих огън, докато зелевите листа омекнат напълно.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Селска мешана туршия

Продукти: • 2 кг зелени доматчета • 2 кг пиперки от сорта Сиврия • 700 г малки морковчета • 700 г чорбаджийски чушки • 700 г краставици • 1 кг карфиол • 200 г целина листа • 1 кг ...

Самун от месо

Продукти: • 500 г кайма /смес/ • 150 г бекон • 2 яйца • 2 с.л. олио • 1 глава лук • 3-4 скилидки чесън • 1-2 с.л. галета • босилек • мащерка • джоджен • магданоз • черен ...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Начало