Кулинарни рецепти » Праз с целина

 Праз с целина

Продукти: (за 5 порции)

• 5-6 тънки стръка праз
• 2 глави целина
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. доматено пюре
• 1 ч.л. брашно
• лимонов сок, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме праза на парчета с дължина 5-6 см. Обелваме целината и я нарязваме на филийки.

Нареждаме праза и целината в тенджера и ги заливаме с олиото и 2 ч.ч. вряща вода. Посоляваме на вкус и варим на тих огън.

Когато зеленчуците почти се сварят прибавяме размитото в малко вода доматено пюре и препеченото брашното, което сме размили в малко хладка вода. Оставяме ястието да поври още 10 мин, отстраняваме от огъня и го подправяме с лимонов сок.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кордон бльо

Продукти: • 4 шницела • 4 филийки шунка • 4 филийки кашкавал • 2 яйца • галета • горчица • черен пипер • сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разрязваме шницел...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Бахур

Продукти: • 1 кг бял и черен свински дроб • 1 кг месо • 1 кг сланина от главата • 1 сърце • дебели свински черва • 200 г ориз • 70 г сол • 40 г стрита чубрица • 3 ч. л. бахар •...

Коледна торта

Продукти за пандишпановите блатове: • 225г брашно • 6 яйца на стайна температура • 165г фина захар • 75г разтопено и охладено краве масло Начин на приготвяне: Фурната се загряв...

Начало