Кулинарни рецепти » Зеленчуци с къри в херметическа тенджера

 Зеленчуци с къри в херметическа тенджера

Продукти: (за 4 порции)

• 3с.л. олио
• 1глава лук
• 1 глава карфиол
• 4 моркова
• 150г гъби
• 3 домата
• 1-2 скилидки чесън
• 1с.л. вегета
• 1с.л. къри
• сол

Начин на приготвяне:

Задушаваме в тенджера под налягане ситно нарзания лук с олиото и 2с.л. вода. Когато лукът поомекне, прибавяме кърито и наливаме 2 ч.ч. вода.

Изчакваме водата да заври и слагаме вегетата, счукания чесън, карфиола, накъсан на розички, и ситно нарязаните моркови, гъби и домати. Посоляваме, затваряме тенджерата и я слагаме на силен огън. Щом започне да съска, намаляме огъня и варим 10 мин.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Саздърма

Продукти: (за 1 кг месо) • 22 г сол • 5 г селитра • черен пипер • бахар • дафинов лист • чубрица Начин на приготвяне: Избираме тлъсто овче или козе месо. Отделяме костите и ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Сладко от черници

Продукти: • 1.5 кг черници • 1 кг захар • 20 г пектин • 1 ч.л. лимонтузу • 1 ванилия Начин на приготвяне: Почистваме и измиваме черниците. Сипваме ги в тенджера заедно с пектина...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Начало