Кулинарни рецепти » Зеленчукова капама

 Зеленчукова капама

Продукти: (за 4 порции)

• 2 връзки зелен лук
• 600 г картофи
• 4 чушки
• 1 к.ч. олио
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан джоджен
• 1 ч.л. червен пипер
• 1 ч.л. доматено пюре
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука на едро, а чушките - на ивички. Обелваме картофите и ги нарязваме на кръгчета.

Слагаме в тенджера лука, чушките и картофите и ги разбъркваме заедно със ситно нарязаните магданоз и джоджен. Прибавяме размитото в малко вода доматено пюре, поръсваме червения пипер и посоляваме на вкус. Сипваме олиото и наливаме гореща вода, колкото да покрие продуктите.

Слагаме ястието на тих огън и варим без да разбъркваме, докато омекнат зеленчуците.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Домашни луканки

Продукти: • 2 части изчистено от ципите свинско месо • 1 част говеждо месо на 1 кг месо: • 22 г сол • 5 г захар • 0,5 г селитра • 3 г червен пипер • бахар, • кимион • ч...

Руло със сланина

Продукти: • кг свинско контра филе • 150-200 г сланина • 150 г кашкавал • 40 г краве масло • 5 скилидки чесън • магданоз • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: ...

Солени пурички

Продукти: • 250 г брашно • 200 г краве масло • 250 г кисело мляко • 1/2 ч.л. амонячна сода • 1/2 ч.л. сол • 1 яйце за намазване За плънката: • 300 г сирене • 3 белтъка •...

Начало