20.12.2014 година
П
остна кухня » Ястия на тиган
  4256  |   0  
Пържено зеле
Продукти: (за 4 порции)

• 1 прясна зелка
• 1 морков
• 1-2 чушки
• 2-3 домата
• 2 дафинови листа
• 3-4 зърна черен пипер
• 1-2 зърна бахар
• 1 к.ч. олио
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме зелката, морковите и чушката и ги запържваме в сгорещената мазнина, като непрекъснато бъркаме с дървена лъжица.

След като зелето омекне, прибавяме обелените и настъргани домати и посоляваме. Продължаваме пърженето, като заливаме с 1 к.ч. гореща вода и пускаме бахара, черния пипер и дафиновите листа. Пържим ястието до извирането на водата и го оставяме на мазнина.
30.04.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2014