Кулинарни рецепти » ШО ФРОА от пуйка

 ШО ФРОА от пуйка

Продукти:

• 6 филета от пуйка
• 5 ч.ч. пилешки бульон
• 1 глава лук
• 2 моркова
• 1 ряпа
• 1 стрък праз
• 1 зелена салатка
• 1 парче целина
• 100 г краве масло
• 40 г брашно
• 15 г желатин
• половин връзка магданоз
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

За украса:

• 50 г черни маслини
• 4-5 чери доматчета
• 6 пера зелен лук

Начин на приготвяне:

Нарязваме лука и зелената част от праза на ситно, а ряпата и морковите нарязваме на ивички. Запържваме всичко в 1 с.л. масло. Заливаме с част от бульона, слагаме подправките и варим 20 мин на умерен огън.

Изпържваме филетата в половин пакетче краве масло, без да се зачервяват. После ги заливаме с бульон, който да ги покрие, и варим 20 мин на умерен огън. Изваждаме филетата от бульона и ги оставяме да изстинат.

Запържваме леко брашното в останалото масло, наливаме горещия бульон и варим при непрекъснато бъркане, докато започне да се сгъстява. Подправяме с черен пипер и сол, прибавяме желатина и оставяме соса да изстине.

Потапяме филетата няколко пъти в соса, така че да се покрият с глазура. Нареждаме ги като венец в голяма кръгла чиния, която сме застлали с листа от зелена салата.

В средата на чинията слагаме маслините на купчинка, а около тях нареждаме доматчетата, разрязани на половинки. Самите филета украсяваме с перата от лука и с разрязани на половинки маслини.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Кифли с локум

Продукти: • 5 яйца • 1 1/2 ч.ч прясно мляко • 1 ч.ч захар • 1 кубче мая • 1 кг брашно • 1 ч.ч меко краве масло • 2 кутийки локум • 1 лимонена есенция • 1 яйце за намазване • за...

Свински хапки със сини сливи

Продукти: • 800 г свинско филе • 2 с.л. олио • 45 г масло • 1 голяма глава лук • 1 1/2 ч.ч. пилешки бульон • 150 мл сухо бяло вино • 1 дафинов лист • 250 мл сметана • 20 сухи син...

Капама по бански

Продукти: • 1 кокошка • 500 г кайма (смес) • 200 г кървавица • 200 г солена сланина (с кожата) • 1 кисела зелка • 1 к.ч. ориз • 1 глава лук • 6 с.л. разтопено масло или свинска мас...

Байганети със сирене

Продукти: • 200 г сирене • 4 белтъка • 1 с.л. наситнен магданоз • 2-3 с.л. брашно • черен пипер, сол • мазнина за пържене Начин на приготвяне: Разбиваме белтъците на гъст сня...

Начало