Кулинарни рецепти » Студен ростбиф със зеленчуци

 Студен ростбиф със зеленчуци
/Молдова/

Продукти: (за 4 порци)

• 600 г говеждо или телешко месо от гръдната част
• 3 с. л. краве масло
• 4 домата
• 1 глава червено зеле
• 2 краставици
• хрян
• зелена салата
• сол,черен пипер

Начин на приготвяне:

Почистваме месото от сухожилията, измиваме го и го подсушаваме, натриваме го със сол и го изпържваме в сгорещеното масло. Слагаме го да се пече във фурната. От време на време го обръщаме и поливаме със сока и мазнината от печенето.

След като готовият ростбиф изстине, го нарязваме напречно на парчета с дебелина 0,5 см, които подреждаме върху блюдото, гарнираме с листа от зелена салата, домати и краставици, нарязани на кръгчета и с настърган хрян. Прибавяме и тънко нарязано червено зеле.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Домашен квас

Продукти: • 4 л вода • половин ръжен хляб • 30 г прясна мая (или 2 ч.л. суха) • 200 г захар • 2 с.л. стафиди Начин на приготвяне: Нарязваме хляба на парчета и го слагаме в загр...

Мусака от чушки

Продукти: • 1 кг чушки • 200 г сирене • 3-4 яйца • 2 с.л. брашно • 2 ч.ч. прясно мляко • 1 к.ч. олио • магданоз • черен пипер • сол Начин на приготвяне: Изпичаме чушкит...

Пинджур

Продукти: • 1 1/2 кг домати • 1 кг чушки • 4 патладжана • 2-3 люти чушлета • 7-8 скилидки чесън • 4 с.л. олио • 4 с.л. оцет • 1/2 ч.л. млян черен пипер • 1 с.л. захар • 2 с.л. ...

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Начало