28.01.2021 година
1564339898.swf
П
редястия » Предястия с яйца
  3221  |   0  
Хамбурски гнезда
Продукти:

• 4 тънки необелени парчета хамбурски салам
• 200-300 г картофено пюре
• 5 твърдо сварени яйца
• 20 г сирене
• 30 г масло
• 8 зърна черен пипер
• 1 суха червена чушка
• майонеза, праз, олио

Начин на приготвяне:

Изпържваме парчетата салам в сгорещеното олио само от едната страна /по този начин те се издуват и наподобяват гнезда/, оставяме ги да изстинат и след това ги напълваме с картофено пюре.

В средата на всяко парче салам слагаме по един от твърдо сварените жълтъци, преставляващи тялото на пиленце.

С помощта на дървена лъжица стриваме много ситно петия твърдо сварен жълтък и го смесваме със сиренето и маслото. Оформяме от тази смес четири топчета, представляващи главичките на пиленца, и върху всяко топче прикрепяме очички от черен пипер и човчица и гребенче, изрязани от сушената чушка.

Така оформените главички залепяме с майонеза за жълтъците в гнездата. От другата страна на жълтъка забождаме тънка ивичка праз /или краставица/, имитираща опашка.
05.05.2010 г. / recepty.bg

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2021