Кулинарни рецепти » Яйца в калъп

 Яйца в калъп

Продукти:

• 8 яйца
• 30 г краве масло
• 1 кофичка кисело мляко
• 2 скилидки чесън
• магданоз, копър, сол

Начин на приготвяне:

Намазваме с маслото малка стъклена огнеупорна тенджерка и счупваме внимателно яйцата, за да се запазят цели жълтъците. Посоляваме, похлупваме тенджерката и я слагаме в съд с топла вода. Варим на умерен огън, докато се втърдят яйцата, като внимаваме водата да не завира, за да не станат яйцата на шупли. Изваждаме ги от водата.

Когато яйцата изстинат, ги отделяме с нож от дъното на тенджерката и ги слагаме в плитка чиния.

Счукваме чесъна и го прибавяме към киселото мляко, което сме отцеждали 5-6 часа през марля. Заливаме яйцата с млякото, заглаждаме с нож и поръсваме със ситно нарязаните магданоз и копър.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало