Кулинарни рецепти » Мариновани яйца

 Мариновани яйца

Продукти: (за 4 порции)

• 8 яйца
• 1 глава лук
• 5 с.л. соев сос
• 2 с.л. водка
• 4 с.л. захар
• 3-4 зърна карамфил
• 3-4 бахар
• 1 с.л. ситно нарязан магданоз
• 1 с.л. ситно нарязан копър
• 1 щипка канела
• сол

Начин на приготвяне:

Варим яйцата 10-12 мин в кипяща вода, обелваме ги и ги набождаме на няколко места с вилица. Варим ги още 10 мин във вода, към която сме прибавили ситно нарязаните лук, копър и магданоз, водката, 1 с.л. соев сос, бахара, карамфила, канелата и сол на вкус.

Изваждаме сварените яйца и ги нарязваме на резенчета. Нареждаме резенчетата ветрилообразно в чинията за сервиране и ги заливаме с останалия соев сос.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Мелчета

Продукти: • 2 кг брашно • мая за хляб (колкото кибритена кутийка) • 1 л прясно мляко • 3 с.л. олио • 3 с.л. захар За сиропа: • 2 ч.ч. вода • 1 и 1/2 ч.ч. захар Начин на...

Саздърма от свинско месо

Продукти: • 3 кг свинско месо • 1 кг сланина • 80 г сол • дафинов лист Начин на приготвяне: Нарязваме на парчета месото и сланината и ги пържим, докато напълно се стопи мазнината...

Апетитка с чорбаджийски чушки

Продукти: • 4 кг червени пиперки • 1 кг чорбаджийски чушки • 2 кг червени домати • 1 връзка целина • 3 глави чесън • 2 ч.ч. оцет • 2 ч.ч. олио • 1 ч.ч. захар • 3 с.л. сол На...

Солена торта с праз

Продукти: • 500 г брашно • мая, колкото кибритена кутийка • 200 мл топла вода • 4 с.л. олио или зехтин (може да използваме и готово тесто) За пълнежа: • 1 кг праз • 1 с.л. оли...

Начало