Кулинарни рецепти » Чорба от зелен фасул

 Чорба от зелен фасул

Продукти: (за 4 порции)

• 500 г пресен зелен фасул
• 1 глава лук
• 2 домата
• 3 с.л. олио
• 4-5 зелени джанки
• 1 ч.л. брашно
• 1-2 скилидки чесън
• чубрица
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула на малки парченца.

В 1 л вряща вода слагаме ситно нарязания лук, олиото и сол. След 5-6 мин слагаме и зеления фасул и варим на умерен огън, докато поомекне.

Прибавяме нарязаните домати, джанките и чубрицата и оставяме да къкри още 20-25 мин на тих огън.

Накрая при непрекъснато бъркане сипваме размитото с малко вода брашно, добавяме ситно нарязаните чесън и магданоз и отсраняваме от огъня.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Сладко от грозде

Продукти: • 1 кг бяло грозде от сорта “Болгар” • 1 кг захар • 1 ч.л. лимонтузу • 1 л вода Начин на приготвяне: Измиваме и оронваме зърната и ги почистваме от семената с помощта н...

Наденички в доматен сос

Продукти: • 4 наденички • 100 г пушени гърди • 2 глави лук • 1 буркан белени домати • 1/2 връзка магданоз • 1 ч.л. чубрица • 1 кубче телешки бульон • черен пипер • сол Начи...

Динени мъфини

Продукти: (за 12 броя) • 3 ч.ч. брашно • 1 ч.л. сода бикарбонат • 1 ч.л. бакпулвер • 1 щипка сол • 1/4 ч.л. канела • 6 с.л. масло • 2/3 ч.ч. захар • 2 яйца • 1/2 ч.ч. прясно мля...

Олио с печен чесън

Продукти: • 2 глави чесън • 150 мл олио Начин на приготвяне: Затопляме предварително фурната до 190 градуса. Почистваме чесъна и го поставяме върху няколко пласта фолио. Заливаме ги ...

Начало