Кулинарни рецепти » Лозарска чорба

 Лозарска чорба

Продукти: (за 4-5 порции)

• 500 г млад зелен фасул
• 3-4 зелени чушки
• 2-3 глави лук
• 100 г ягорида
• 2-3 домата
• 4-5 с.л. олио
• 3-4 с.л. кисело мляко
• 1 яйце
• 1 ч.л. червен пипер
• магданоз
• сол

Начин на приготвяне:

Нарязваме фасула, посоляваме го и слагаме да се задушава в 1 к.ч. вода. Когато поомекне, прибавяме ситно нарязаните чушки и заливаме с 6-7 ч.ч. вряща вода.

Отделно запържваме в сгорещената мазнина ситно нарязания лук. Прибавяме обелените и ситно нарязани домати и също ги позапържваме. Поръсваме с червения пипер и ги изсипваме в чорбата.

След като чорбата се свари, отстраняваме от огъня и застройваме със счуканата ягорида, киселото мляко и разбитото яйце.

Преди сервиране поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Печени свински джоланчета

Продукти: • 4 задни свински джоланчета • 2 глави лук • 1 с.л. разтопено масло • 2 ч.л. кимион • 250 мл тъмна бира • половин връзка магданоз • черен и червен пипер • сол Начин...

Кисели тиквички без варене

Продукти: (за 1 буркан) • 2 тиквички • 1 равна ч.л. сол • 1 ч.л. захар • 5-6 зърна черен пипер • 1 глава лук • 3 аспирина • копър • чесън • оцет Начин на приготвяне: Си...

Мариновани рибки

Продукти: • 4 рибки /пъстърва, скумрия, сардина/ • 1 1/2к.ч. олио • 200 г гъби • 2 доматчета • 1 1/2к.ч. бяло вино • 1 голяма глава лук • 1 лимон • 1 дафинов лист • 2 карамфилчет...

Начало