Кулинарни рецепти » Пастет от маруля

 Пастет от маруля

Продукти:

• 2-3 марули
• 3-4 с.л. масло
• 1 с.л. брашно
• 2-3 с.л. сметана
• 2 разбити яйца
• сол

Начин на приготвяне:

Почистваме марулите и ги сваряваме в подсолена вода. Пасираме ги добре и смесваме с изброените продукти.

Изсипваме сместа в намаслена тавичка и варим пастета на водна баня около 1 час.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Раклети

Продукти: • 8 картофа • 250 г топено сирене • черен и червен пипер • сол Начин на приготвяне: Сваряваме картофите в леко подсолена вода, без да ги белим. Обелваме ги, разрязваме ...

Миди с масло и чесън

Продукти: • 2 кг миди с черупките • 1 глава чесън • 1 к.ч. разтопено краве масло • сокът от 2 лимона • 1 с.л. ситно нарязан копър • сол Начин на приготвяне: Остъргваме добре ...

Желирана пъстърва

Продукти: • 4 пъстърви • 100 мл бяло вино • 25 г желатин • черен пипер, сол За украсата: • 2 твърдо сварени яйца • 1 лимон • 1 зелена салата Начин на приготвяне: Пу...

Начало