Кулинарни рецепти » Пастет от патладжани

 Пастет от патладжани

Продукти:

• 1 кг патладжани
• 180 г краве масло
• 1 ч.ч. брашно
• 500 мл прясно мляко
• 2 жълтъка
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Изпичаме патладжаните на силен огън и веднага ги обелваме, за да не почернеят. Прекарваме ги през месомелачка.

В половината от маслото запържваме брашното до златисто. Прибавяме патладжаните и бъркаме, докато получим еднородна смес. Разреждаме с горещото мляко, прибавяме разбитите жълтъци и разбъркваме много добре.

Сгорещяваме много силно останалото масло и заливаме с него патладжана. Посоляваме на вкус и разбъркваме. След това варим сместа 10 мин на водна баня. След като отстраним от огъня, поръсваме готовия пастет с черен пипер.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Супа ПАВЕЗЕ

Продукти: • 1 филийка хляб • 20 г пармезан • 1 прясно яйце • 250 мл горещ телешки бульон • 1 с.л. наситнен пресен лук Начин на приготвяне: Изпичаме филийката и я слагаме в пред...

Торта с готово руло

Продукти: • 1 готово руло • 125 г шоколад • 3 с.л. сметана За крема: • 250 г шоколад • 1 пакетче краве масло • 100 г пудра захар • 3 яйца • 1 ч.л. кафе Начин на приго...

Македонска мусака

Продукти: • 500 г кайма • 3-4 с.л. олио • 3-4 големи патладжана • 2 глави лук • 3 домата • 1 ч.ч. бяло вино • 1 кисело мляко • 1 ч.л. сода бикарбонат • 2 яйца • 1 с.л. брашно ...

Корнишони с морска сол

Продукти за буркан от 3 л: • 3 с.л. морска сол • 1,5 кг корнишони • 1 ч.л. синапено семе • хрян • сух цвят от копър • 1 лист от смокиня • вишневи листа • 2-3 аспирина Начин на ...

Начало