Кулинарни рецепти » Салата от зрял фасул със спанак

 Салата от зрял фасул със спанак

Продукти:

• 150 г дребен бял фасул
• 150 г спанак
• 2-3 домата
• 100 г млади листа от глухарче
• 1 голяма глава обикновен лук
• 1голяма глава червен лук
• 5 с.л зехтин
• 4 с.л. оцет
• 1 кубче зеленчуков бульон
• 1 дафинов лист
• черен пипер, сол

Начин на приготвяне:

Накисваме за 1 нощ фасула в студена вода. На другия ден го сваряваме заедно с дафиновия лист и бульона. Отцеждаме и оставяме да изстине.

Нарязваме на ситно спанака и листата от глухарче. Нарязваме обикновения лук на ситно, а червения – на филийки. Нарязваме доматите на резенчета.

Смесваме всички продукти, прибавяме отцедения фасул и заливаме с дресинг, приготвен от зехтина, оцета, черен пипер и сол на вкус. Разбъркваме внимателно, оставяме салатата да престои 10-15 мин, за да поеме дресинга, и поднасяме.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Хайвер от тиквички

Продукти: • 5 кг задушени тиквички • 500 г изпържен лук • 100 мл олио • 30 г магданоз или копър • 300 г захар • 40 г сол • 6 г черен пипер Начин на приготвяне: Задушаваме п...

Нервозни кюфтенца

Продукти: • 500 г кайма (смес) • 1-2 глави лук • 1 яйце • 1 филия сух хляб (без кората) • 1 к.ч. прясно мляко • 1 люта чушка • кимион • бахар • черен пипер • сол • брашно за...

Бургаски крем

Продукти: • 500 мл прясно мляко • 100 г захар • кората на 1 лимон • 40 г брашно • 4 яйца • 2 с.л. захар за поръсване Начин на приготвяне: Сваряваме млякото заедно със захарта...

Люти чушки по селски

Продукти: • 2 кг люти чушлета от сорта Шипка • 1,5 л. оцет • 500 мл вода • 2 к.ч. сол • 1 ч.ч захар Начин на приготвяне: Отрязваме дръжките на чушлетата, измиваме ги и ги нареж...

Начало