Кулинарни рецепти » Пъстра салата

 Пъстра салата

Продукти:

• 2 малки зелки
• 2 домата
• 1 краставица
• 1 връзка пресен лук
• 1 връзка репички
• 5 с. л. варена царевица
• 1 шепа маслини
• 1 връзка магданоз
• 1 портокал
• 5 с. л. зехтин (олио)
• 1 с. л. оцет (лимонов сок)
• сол

Начин на приготвяне:

Зелето нарязваме на тънки ивички. Претриваме леко със сол, прибавяме ситно нарязан магданоз и сипваме в кръгла салатна чиния.

Нарязваме доматите на кръгчета и оформяме розичка в центъра на салатата, запълваме средата с нарязания на ситно зелен лук.

Краставицата и репичките също нарязваме на кръгчета и аранжираме около домата, а помежду им подреждаме парченца портокал.

Прецедената царевица заедно с маслините редим последни, за да придадат завършен вид на салатата.

Посоляваме, поливаме с оцета и зехтина и поръсваме със ситно нарязан магданоз.

Автор: recepty.bg

Представяме Ви:

Селска чорба от агнешки чревца

Продукти: • 500 г агнешки чревца • 2 с.л. ориз • 1 връзка пресен лук • 1 връзка пресен чесън • 3 с.л. масло • 1 с.л. червен пипер • копър • магданоз • джоджен • девесил • 2 ...

Свинско по тракийски

Продукти: • 1 кг свинско месо • 2 моркова от туршия • 50 мл олио • 1 ч.л. червен пипер • 250 г мариновани гъби • 1 голяма глава лук • 400 г чушки тип “Кози рог” от туршия • 5-6 печ...

Бабиният козунак

Продукти: • 1 кг брашно • 6 яйца • 300 г захар • 200 мл прясно мляко • 200 г краве масло • кората и сока на половин лимон • 20 г мая • сол • стафиди и бадеми (по желание) На...

Стерилизирана парена туршия

Продукти: • 10 кг червени чушки • 2 кг моркови • 1 голяма бяла зелка • 1-2 глави чесън • 1 л оцет • 1 ч.ч. олио • 500 г захар • 500 г сол • листа от целина • магданоз • черен...

Начало