С
алати » Салати пролет-лято

5310 |

0
Зелена салата с орехи и маслини
Продукти: (за 4 порции)
· 400-500 г зелена салата
· 120 г орехови ядки
· 10-12 маслини
· 1 скилидка чесън
· 1 връзка магданоз
· 3 с. л. зехтин или олио
· сокът от 1/2 лимон
· сол
Начин на приготвяне:
Стъклена купа за салата натриваме с разрязаната на половина скилидка чесън и слагаме в нея измитите, подсушени и едро накъсани салатени листа. Прибавяме счуканите орехови ядки, ситно нарязания магданоз и почистените от костилките маслини.
Подправяме салатата с растително масло, разбито със сока от лимона и сол на вкус. Разбъркваме внимателно, без да мачкаме, украсяваме по желание и поднасяме веднага.
30.04.2010 г. / recepty.bg
Най-четеното в "Салати"
Коментари (0)