23.08.2017 година
К
озметика
 607 |  0 
Домашни грижи за косата
Най-известните козметични фирми в света предлагат безброй продукти за подържане на косата, но тя само ще спечели, ако от време на време редуваме готовите маски, лосиони, балсами и др. с подръчни средства от нашата кухня, които имат едно голямо предимство – не съдържат консерванти.

Газирана вода

Използвайте я при липса на блясък – веднага след шампоана залейте косата си с газирана минерална вода, която ще отстрани в дълбочина и най-незначителните остатъци от миещото вещество.

Бира

Според прочутия стилист Франк Прово резултатът е невероятен. Той препоръчва да масажираме скалпа си с напитката, след което не бива да я отмиваме. Така косъмът става по-плътен, а кръвоснабдяването в корените се засилва. Не трябва да се страхуваме от миризмата, защото тя изчезва за броени минути.

Лайка

Лайката придава на светлата коса впечатляващи отенъци.

Рецепта:

Залейте 5 пакетчета чай от лайка с 1 л вряща вода и ги запарвайте 10 мин. Извадате пакетчетата и облейте косата си със запарката. Оставете я да изсъхне при стайна температура. Ефектът от изсветляването е по-силен, ако изсушите косата си на слънце.

Домати

Те са идеалното решение за елиминиране на неприятната миризма от цигари или пържено.

Рецепта:

Смесете 1 ч.ч. доматен сок с 2 с.л. минерална вода. Измийте косата с шампоан и нанесете приготвената смес. Оставете да действа 5-6 мин и после изплакнете с голямо количество хладка вода.

Кафе

Ободряващата напитка създава великолепни нюанси в тъмните коси.

Рецепта:

Направете си силно кафе и го нанесете „на сухо”, като разпределите течността равномерно по цялата дължина на косата. Изчакайте 30 мин и измийте косата с топла вода.

Авокадо

Този плод възстановява увредената и цъфтяща в краищата коса, придава й блясък и мекота.

Рецепта:

Обелете 1 плод, намачкайте го с вилица и го размесете с 2 жълтъка. Нанесете маската върху косата си и след 20 мин се измийте под душа.
28.11.2016 г. / Татяна Стоянова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2017