05.07.2020 година
1564339898.swf
К
озметика
 1614 |  0 
Направете козметиката си по-ефикасна
Лесно, бързо и без да се разоряваме, ние можем да удължим живота на козметичните продукти, които обикновено употребяваме, и даже да ги направим още по-полезни за красотата ни.

1. Разредете шампоана

Дерматолозите и фризьорите ни предупреждават, че когато мием косата си, без значение веднъж или два пъти, не бива да слагаме прекалено голямо количество шампоан, както обикновено правим. Съвременните шампоани са свръхконцентрирани, а тяхната гелооб-разна консистенция е приятна за гледане, но не много лесна за равномерно нанасяне и качествено изплакване. В резултат по косата ни остава шампоан, а той отнема от блясъка и буквално задушава корените. Затова съветът на професионалистите е преди миене да разреждаме шампоана си в купичка топла вода и после съвестно да го изплакваме. Само така ще сме сигурни, че сме се погрижили добре за косата си.

2. Посолете душгела

Ако случайно нямате под ръка с какво да направите пилинг на кожата на тялото си, към супена лъжица душгел добавете шепа морска сол. Смесете и се изтъркайте от глава до пети с помощта на ръкавицата си за фрикции. Изплакнете се под душа и се подсушете, без да търкате енергично с хавлиената кърпа, за да може кожата ви да се възползва докрай от благотворните свойства на олигоелементите, съдържащи се в морската сол. Накрая се намажете с хидратиращо мляко.

3. Затоплете крема си

Никога не загребвайте с пръст от бурканчето дневен или нощен крем. Бактериите от кожата ви могат да се преселят в него и да го превърнат в своя хранителна среда. Най-добре е за целта да използвате чиста шпатула или специална клечка за почистване на бебешки уши. Преди да нанесете крема върху лицето си, го затоплете леко, масажирайки го с палец в дланта си. Ако кремът е с температурата на човешкото тяло, той по-пълно освобождава активните си съставки и прониква по-бързо в кожата.

4. Охладете лосиона си

Според дерматолозите през топлите сезони на годината ние трябва да държим лосиона си за лице, тоника за тяло и спрея с термална вода в хладилника. Ако ги използваме студени, те ни въздействат освежаващо и тонизират епидермиса. В същото време под влиянието на студа разширените пори се свиват, раздразнената кожа се успокоява, овалът на лицето се стяга. Добре е в хладилника си да съхранявате и лаковете за нокти, Това ще ги направи по-здрави и ще удължи живота им.

5. Опаковайте ръцете си

За да стане кожата на ръцете ви нежна и мека, а ноктите да получат необходимата им влага, нанесете върху тях плътен слой крем и ги увийте с алуминиево или полиетиленово фолио. Можете да сложите и ръкавици, които се използват при боядисване на косата. Останете така един час, после попийте излишъка и масажирайте до пълното проникване на крема. Ако кожата ви е много захабена, намажете се с крем, сложете памучни ръкавици и спете така цяла нощ.

6. Хидратирайте устните си

Всяка сутрин, след като почистите лицето си, вие го намазвате с хидратиращ дневен крем. Отсега нататък не забравяйте да нанасяте плътен слой от него и върху устните си. Дръжте го там през цялото време, докато се гримирате - фон дьо тен, сенки, спирала, руж. Накрая го попийте със салфетка, масажирайте устните си и точно преди да излезете, се начер-вете. Устните ви ще бъдат гладки и сочни чак до вечерта.
12.10.2015 г. / Калина Крумова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020