05.12.2020 година
1564339898.swf
К
озметика
 2484 |  0 
Маски с кафе за лицето
Не изхвърляйте утайката от напитката, защото тя е чудесен продукт за разкрасяване. Кафето оказва влияние не само върху физическото и психическото ни състояние, но може да се отрази много добре и на кожата. Домашните маски с кафе са подходящи както за суха и комбинирана, така и за нормална кожа.

Най-лесната и бърза маска

Забърквате равни пропорции извара с утайката от кафето и с получената смес масажирате лицето си за една-две минути. После оставяте да подейства още десетина минути и измивате с хладка вода.

За ексфолиация и почистване

Отново ползвате утайката, само че в нея добавяте щипка сол, малка лъжичка канела, толкова захар и няколко капки зехтин. Нанесете с масажни движения на лицето като не натискате прекалено силно, за да не разраните кожата си. Оставете да действа 10-15 минути и изплакнете с вода. При нужда нанесете подходящ крем след това.

Друга елементарна, но ефективна маска

Получава се отново от утаеното кафе, което обаче трябва да е влажно, а не напълни сухо. Към него добавете много ситно смлени орехи, смесете добре и нанесете върху кожата с тупкащи движения. След десетина минути изплакнете обилно с вода.

Последен съвет

Добре е маската с кафе да се прави веднъж седмично в продължение на месец и повече, за да се постигне максимален ефект.
09.01.2012 г. / Лилия Янкова

Въведете дума

Изберете рубрика
 
Приятели на Рецепти
 
 
Всички права запазени
РЕЦЕПТИ.БГ 2010 -2020