За средноранното полско производство краставиците се сеят на постоянно място през май, тогава, когато няма опасност от понижаване на температурите. Късните краставици за приготвяне на зимнина се сеят ...
Ограниченото количество почва, в която се отглеждат саксийните цветя, и честото поливане допринасят за по-бързото изчерпване на хранителните вещества. Това налага периодично те да се подхранват. Най-д...
Зелените леторасти, узрелите пръчки и гроздовете при сортовете лози, се различават съществено. Цветът н растящия летораст може да бъде виолетов (Димят, Памид), зелен (Болгар, Сензо) и т.н. При повечет...
Метиловият алкохол (метанол, карбинол, дървесен спирт) се получава при алкохолната ферментация на гроздови и плодови каши. В спиртните напитки той произхожда от пектиновите вещества следствие тяхното ...